1 oktober is het Wereld Koffiedag, hoe vier je dat?

De energie van de cafeïne, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel. Dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag. Dit mogen we best eens extra vieren en dat doen we op 1 oktober, op Wereld Koffiedag.

Wereld Koffiedag of International Coffee day is de wereldwijde viering van de reis die de koffieboon aflegt van plantage tot je kopje! Dé manier om de mensen die dagelijks hard werken, om je te voorzien van de beste kop koffie, een keer in het zonnetje te zetten.

In 2015 organiseerde de International Coffee Organization de eerste officiële Wereld Koffiedag met de lancering van een speciale website waar 70 koffie evenementen in 35 landen waren uitgelicht. Elke jaar groeit deze dag verder. Vooral in de landen waar de koffie wordt verbouwd en geoogst is dit een belangrijke dag. Omdat er natuurlijk veel economische waarde zit achter de koffiebonen.

Hoe vier je Wereld koffiedag?

Wij denken dat het tijd is om ook in Nederland Wereld Koffiedag te vieren. Want als je dagelijks geniet van een lekker kopje koffie op het werk of thuis, dan mag dat best gevierd worden, toch? Hoe je dat het beste kan doen vertellen we je graag!

1. deel iets lekkers uit
Vier Wereld Koffiedag niet alleen met een extra kopje koffie, maar doe dit ook met een gebakje of een koekje. Ben je een keukenprins of prinses? Neem dan een keer een zelfgebakken donut, cake of taart mee. Uiteraard kan je ook bijvoorbeeld lekkere koekjes meenemen. Wedden dat je collega’s dit waarderen?

2. hang slingers op rond de koffieautomaat
Geen feestje is compleet zonder slingers. Versier voor Wereld Koffiedag de koffiemachine of koffiehoek op het werk met slingers of ballonnen. Zo maak er een echt feestje van om koffie op het werk te pakken en kan het hele bedrijf samen Wereld Koffiedag vieren!

3. leer je koffie kennen
Geef eens een dag extra aandacht aan de koffie. Vertel je collega’s waar de koffie vandaan komt, aan welke duurzaamheidscriteria de koffie voldoet (koffie gecertificeerd met een Fairtrade, biologisch , UTZ of Rainforest Alliance keurmerk) en wat de weg is die de koffie heeft afgelegd. Eigenlijk is het best bijzonder, zo’n lekker bakkie koffie. Het verhaal achter koffie vertellen is een leuke manier om met je medewerkers Wereld Koffiedag te vieren.

Dus het is weer tijd voor een feestje: Maak ook 1 oktober tot een bijzondere dag, want de slingers moet je toch zelf ophangen 😉

P.s. bestel vandaag nog jouw koffie(bonen) en uiteraard hebben we ook thee voor de liefhebbers.

0