Eenvoudig dubbelzijdig printen en papier besparen!

Hoe kan ik dubbelzijdig afdrukken?

Je kent het wel: je zoon of dochter heeft een werkstuk gemaakt van meer dan zestig pagina’s lang en nu moet het geprint worden. Je hebt echter net een nieuw pak papier gekocht en vindt het zonde als dit direct voor de helft opgaat aan het werkstuk van uw zoon of dochter. Om te voorkomen dat je veel papier moet gebruiken voor dit soort grote printopdrachten, is het misschien een idee om dubbelzijdig af te drukken. Wat zijn de voordelen van dubbelzijdig afdrukken en hoe kan je gemakkelijk dubbelzijdig afdrukken?

De voordelen van dubbelzijdig afdrukken

Door dubbelzijdig te printen zorg je er ten eerste voor dat er enorm veel papier wordt bespaard. Een document waar je normaal zestig velletjes papier aan kwijt bent, kost je nu nog maar dertig velletjes. Dubbel printen kost daarnaast simpelweg meer tijd. Wanneer je bijvoorbeeld snel een groot document wilt uitdraaien, kost het minder tijd om dit dubbelzijdig te doen, dan wanneer je velletje voor velletje zou printen. Tot slot is er nog een voordeel waaraan je misschien niet direct had gedacht. Dubbelzijdig printen is namelijk ook erg voordelig voor het milieu. Je gebruikt namelijk maar de helft van de hoeveelheid papier die je bij enkelzijdig printen zou gebruiken.

Hoe dubbelzijdig te printen?

Je kent nu de voordelen van dubbelzijdig printen, tijd om jou uit te leggen hoe je de computer daadwerkelijk dubbelzijdig kan laten printen. Veel printers staan namelijk niet standaard ingesteld op dubbelzijdig afdrukken. Wanneer je hier verandering in wilt brengen, moet je een aantal stappen volgen:

    • Open je configuratiescherm en zoek naar “Printers en Apparaten”.
    • Selecteer hier je printer.
    • Ga vervolgens naar eigenschappen.
    • Hier kan je de optie “Dubbelzijdig afdrukken” selecteren.
    • Jouw printer zal voortaan standaard dubbelzijdige printjes uitdraaien.

Heb jij hulp nodig bij jouw zakelijke printer? Neem dan gerust contact op met Triple S

0