Herfsttips

Het is weer guur, het regent pijpenstelen en de verkleurde bladeren vallen naar beneden.

Het is nu officieel, de zomer is voorbij, het is herfst. Hoe jammer ook, de dagen worden korter, je rijd naar kantoor in het donker en onderweg naar huis schemert het ook alweer.
Dat betekend dat we weer meer tijd in en om huis doorbrengen. Daarom geven we aantal tips voor het komende jaargetijde.

Dikke truien
Soms zie je ze voorbij komen zo’n heerlijke gebreide trui waar je het liefst in zou wonen. Nu is de tijd aangekomen om deze weer uit de kast te halen of je oma aan het werk te zetten. Zo begin van de herfst is het misschien soms nog wat warm, maar dan heb je ook weer een excuus om de ramen open te zetten en die heerlijke frisse lucht in te ademen. En de kou? Die komt vanzelf.

Haal de herfst in huis
De bomen kleuren nu mooi in geel, rood en bruin. Ga op een zonnige herfstdag eens een flinke wandeling maken met je collega of partner. Een heerlijke boswandeling met al die mooie kleuren. Wie kan daar nu niet van genieten. Een wandeling in de natuur wordt nog leuker wanneer je op zoek gaat naar items voor in je huis. Zoek bijvoorbeeld mooie herfstbladeren bij elkaar, laat ze drogen en stop ze in een lijstje. Een lange herfsttak met rode besjes staat prachtig in een grote vaas.

Vuur en kaarsen
Wie houdt er nou niet van een knisperend haardvuur? Na een frisse wandeling is het heerlijk om samen op te warmen bij een vuurtje. Een stapel robuuste houtblokken en grote dennenappels naast de haard doen het ook goed voor dat ultieme herfstgevoel. Heb je geen haard in huis? Kaarsen aansteken is het alternatief of sfeer in huis te maken. Ze geven niet alleen licht, maar dragen ook bij aan extra warmte.

Herfst food
Niet te vergeten, de overheerlijke herfstige producten. Kruidnootjes, warme choco met slagroom, snert of een warm kopje cup-a-soup op kantoor, pompoen, boerenkool met worst en ga zo maar door. Toch heerlijk om na alle zomerse salades de keuken in te gaan voor het stevigere werk. Lekker glas rode wijn of een herfstbokje erbij en genieten!

0