Slim papier versnipperen, zo doe je dat!

snip·per·dag (de; m; meervoud: snipperdagen)

  1. Vrije dag die een werknemer kan opnemen

  2. Dag waarop je belangrijke formulieren door de papierversnipperaar haalt

Zo vind je de juiste papierversnipperaar


Werk je nu ook na corona vaker thuis? Of is het thuiskantoor jouw standaard werkplek? Dan is het wel zo fijn als je thuis efficiënt en veilig kunt werken. Een bureaustoel, computer en printer spreken vaak voor zich, maar een papiervernietiger is voor velen niet minder belangrijk. Om het risico op een datalek, met alle gevolgen van dien, zo klein mogelijk te houden, is een papiershredder noodzakelijk voor het versnipperen van documenten.  Zo laat je ook thuis geen vertrouwelijke papieren rondslingeren. Heb je geen tijd om uren te zoeken naar de juiste versnipperaar? Dat begrijpen wij heel goed! Met de informatie in dit blog heb je binnen no time een passend model gevonden.

Waarom heb ik een papierversnipperaar nodig?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat niet alleen over digitale data, maar ook over fysieke, papieren documenten. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat 40% van de datalekken juist door geprinte documenten veroorzaakt wordt. Als je over gevoelige data beschikt, helpt een papierversnipperaar jou bij het voldoen aan de regels van deze privacywet. Zo voorkom je dat vertrouwelijke gegevens, zoals persoonsgegevens, bankafschriften en bepaalde bedrijfsinformatie, in verkeerde handen komen. Door zulke documenten na gebruik te veranderen in onleesbare snippers, wordt het risico op een datalek een stuk kleiner. Daarnaast voorkomt een versnipperaar dat papier onnodig veel ruimte inneemt in de papierbak of container.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een papierversnipperaar?

Er zijn een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van een papierversnipperaar, waarbij het veiligheidsniveau het belangrijkste is. We gaan hier zo verder op in. Vervolgens speelt het aantal gebruikers een rol bij de doorvoercapaciteit van de vernietiger. Werk je thuis of met maximaal 5 anderen? Dan voldoet een vellencapaciteit van 100 tot 300. Wordt de papiervernietiger door meer dan 10 personen gebruikt? Kies dan een uitvoering met een capaciteit van minimaal 600 vellen. Voor echt grote kantoren zijn er zelfs papierversnipperaars met een opvangbak van 175 liter!

Hier vind je een aantal passende modellen:

Papierversnipperaar voor thuis

Papierversnipperaar voor klein kantoor

Papierversnipperaar voor groot kantoor

Daarnaast heb je de keuze uit een versnipperaar met een handmatige invoer of een automatische invoer. Bij een automatische papiervernietiger hoef je slechts de stapel te vernietigen papieren in de invoer te plaatsen. Het apparaat regelt de juiste dosering en werkt zelf de stapel af. Bij handmatige invoer dien je zelf de juiste hoeveelheid papier aan te bieden. Dit kan vaak alsnog met veel vellen papier tegelijkertijd. Het verschil zit dus vooral in het gemak.

Welk veiligheidsniveau moet mijn papierversnipperaar hebben?

Het veiligheidsniveau geeft aan in hoeveel snippers het apparaat het vel snijdt. Dit wordt aangegeven met een DIN P-cijfer. Hoe hoger de P-waarde, hoe meer snippers, dus hoe veiliger. Sommige shredders vernietigen zelfs paperclips, creditcards en nietjes. Veiligheidsklasse P-3 is het kantelpunt, waarbij stroken veranderen in snippers. Bekijk de tabel hieronder om te zien welke veiligheidsklasse bij jouw situatie past.

 Veiligheid           Aantal snippers                 Veilig voor

P-1                         18                                         Niet-gevoelige, algemene data

P-2                         35                                         Niet-gevoelige, interne data

P-3                         200                                       Vertrouwelijke algemene data, zoals adressen

P-4                         400                                       Vertrouwelijke data, zoals bankgegevens en gevoelige data

P-5                         2.000                                    Zeer vertrouwelijke data: financieel, persoonlijk of strategisch

P-6                         6.000                                    Beschermde, geheime data: juridisch, financieel of militair

P-7                         12.500                                  Hoogst geheime data van overheid en defensie

 

Dat zijn, in het kort, de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een papierversnipperaar. In onze webshop vind je een ruim assortiment papierversnipperaars, zodat er altijd wel een passend apparaat te vinden is. Heb je nog vragen of wil liever advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!

0