Tips voor een opgeruimde werkplek

OPGERUIMDE WERKPLEK

Een opgeruimde werkplek brengt enorm veel voordelen met zich mee. Vandaag bespreken we de grootste 3 voordelen om direct jouw werkplek op te gaan ruimen. Lees verder en kom alle voordelen te weten.

Betere prestaties
Een werkplek is bedoeld om te presteren en werk te verzetten. Een opgeruimde werkplek zorgt voor betere prestaties. Je kan namelijk beter functioneren in een schone en opgeruimde omgeving. Wanneer jouw bureau een zooitje is zorgt dit voor mentale belemmering om productief aan de slag te gaan. Daarnaast heb je ook meer tijd om productief te zijn. Doordat je werkplek netjes geordend is hoef je niet meer te zoeken naar losse documenten. We hebben verschillende brievenbakjes of bureau accessoires die daarbij kunnen helpen.

Minder stress
Stress is iets waar we allemaal wel eens, of zelfs regelmatig, last van hebben. Heb je last van werkstress? Door drukte, doordat je teveel werk op je hebt genomen of omdat je niet vitaal genoeg bent op dit moment. Probeer eens om een dag alles op een rijtje te zetten. Zorg voor een opgeruimde werkplek, strakke planning, werk achterstallig werk weg en zorg ervoor dat je alle mails hebt beantwoord. Dat brengt rust dus automatisch minder stress.

Voorkom verdwenen documenten
Wanneer jouw werkplek een zooitje is zal dit er regelmatig voor zorgen dat er een document verdwijnt. Als dit een notitiebriefje is vallen de gevolgen nog mee, maar wat als dit een belangrijk contract of ander soort document is? Dan ben je verder van huis. Zorg ervoor dat je werkplek goed is opgeruimd en archiveer documenten. Kies dan bijvoorbeeld voor een goede kantoorkast om alles netjes te archiveren.

Opgeruimde werkplek met deze tips
Een opgeruimde werkplek is helemaal niet zo moeilijk, wij geven een aantal handige tips om regelmatig een opgeruimde werkplek te hebben. Plan bijvoorbeeld iedere week een half uurtje in om je werkplek op te ruimen of kies een vast moment. Als vast moment kan je bijvoorbeeld de vrijdagmiddag nemen, de werkweek zit er op. Door je werkplek op te ruimen sluit je de werkweek netjes af en begin je op maandag met een schoon en overzichtelijk bureau.

Gebruik bovenstaande eenvoudige tips en je zal de voordelen van een opgeruimde werkplek zelf ervaren.

0