Welke etiketten heb ik nodig?

Je wilt met jouw printer nette etiketten printen vanaf zelfklevende A4 vellen. Het klinkt heel simpel, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Welke etiketten zijn er nu eigenlijk? En kan ik deze etiketten gebruiken met mijn printer? Hieronder vind je een overzicht van welke etiketten je voor jouw project kan gebruiken.

Ik wil adressen of verzend labels printen voor mijn brief/pakket

Wist je dat je via je eigen ‘normale’ A4 of A3 printer gewoon adressen en digitale postzegels kan printen? Hier heb je geen speciale adres- of labelprinter voor nodig. Voor het printen van enkel adressen kan je kiezen voor simpele printeretiketten in de maat die het beste past bij het te verzenden poststuk of pakket. Voor het printen van digitale verzend labels raden partijen als DHL en PostNL je aan om te kiezen voor etiketten van 105 x 148mm (A6 formaat).

Ik wil een doos of verpakking sluiten door te ‘verzegelen’

Sommige verpakkingen, zoals veel farmaceutische verpakkingen, moeten zijn voorzien zijn van een originaliteitssluiting als veiligheidskenmerk. Hiervoor kan je gebruik maken van zelfklevende sluitetiketten. Deze sluitetiketten zijn bijvoorbeeld ook te gebruiken om te garanderen dat een zending of verpakking niet is geopend, zoals veel te zien bij hardware producten.

Ik wil kleurrijke afbeeldingen printen op zelfklevende etiketten

Met een inkjet printer of fotoprinter in combinatie met het juiste papier, zijn de resultaten van de kleurenprint het mooist. Wij raden het gebruik aan van Herma etiketten met een speciale coating, waarop je met een inkjet printer intense kleuren print in premium-fotokwaliteit. Handig je eigen kleurrijke etiket voor op je zelfgemaakte limonade of jam.
Met een laserprinter  kan dat ook, maar je kan hier alleen laseretiketten voor gebruiken, omdat met deze printer de etiketten verhit worden. Het juiste papier voor de etiketten is daarom extra belangrijk. Wij adviseren hiervoor deze laseretiketten van hoge kwaliteit aan. Door het gebruik te maken van etiketten met een glossy coating op het papier komen kleuren nog meer tot hun recht.

Ik wil etiketten printen met een doorzichtige achtergrond

Als je wilt printen op een ‘onzichtbare’ achtergrond kan je kiezen voor transparante etiketten. Als je deze op een witte of gekleurde ondergrond plakt, is alleen de geprinte tekst of afbeelding zichtbaar. Let hierbij wel op dat deze etiketten bijna alleen geschikt zijn voor laserprinters, maar wel verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen.

Ik wil mijn (thuis)kantoor organiseren door het gebruik van etiketten


Je kan op verschillende manieren jouw werkplek overzichtelijker maken. Gebruik bijvoorbeeld losse of zelfklevende rug etiketten voor orders of gebruik handige ronde etiketten met een kleur om te categoriseren of te gebruiken als attentie- en waarschuwingsplaatjes. jouw CD’s, CD-R’s en DVD’s kan je makkelijk personaliseren met de speciale CD/DVD etiketten. De functie van een schrift of map wordt in één oogopslag duidelijk met het gebruikt van etiketten met een schrijfkader. Deze kaders of deze vrolijke keuken etiketten zijn ook superhandig om potten of dozen te labelen.

Ik wil andere en/of mijzelf kunnen identificeren tijdens een congres of evenement

Voor het identificeren van personen op een conferentie, congres of een ander evenement kan je gebruikmaken vaan naamkaartjes. Hiervoor zijn zelfklevende naambadges of badges met wisselbaar etiket ideaal! Een tafelnaambord bij een meeting staat professioneler als deze geprint is, dan handgeschreven. Geen etiket, maar ook het afdrukken van een kleurrijk eigen visitekaartje is geen probleem!

Ik wil etiketten gebruiken in zwaar belastende plaatsen en buiten

Voor het gebruik van etiketten in extreme omgevings- en weersinvloeden is het verstandig om te kiezen voor etiketten van de juiste materialen en passende lijm voor uw project. Hieronder een handig overzicht van verschillende doelen en bijpassende etiketten:

Nog meer toepassingen voor etiketten?

Zeker weten! Hieronder een overzicht van enkele opties voor etiketten met een bijzondere functie of voor jouw speciale project:

Kan je geen passend etiket vinden voor jouw doel? Of wil je grote hoeveelheden aanvragen?
Neem gerust contact op met onze klantenservice via allesupplies@triplesss.nl of bel naar 024-6455111.

Vergelijkbare berichten